Interview met Wim Mijs

In de aanloop naar het congres Toekomst van het betalingsverkeer 2016 publiceren we interviews met de topsprekers van de afgelopen editie. Kom er achter hoe Wim Mijs (European Banking Federation) denkt over de toekomst van het betalingsverkeer.

[youtube width=”560″ height=”315″ video_id=”D2U36Bmt_1c” style=”no-style” position=”middle”]

 

Transcript

Wat is uw verwachting naar de toekomst van het betalingsverkeer?

Er gaat heel veel gebeuren, maar we gaan verder dan de infrastructuren uit het verleden. Ik denk dat er heel veel mobiele dingen aankomen, 24-uur beschikbaarheid, en als risico dat we cybercrime krijgen. Daar moeten we ons op voorbereiden.

En hoe kunnen wij ons daar op voorbereiden dan?

Nou, er gebeurt al heel veel, samenwerking, privaat-publieke samenwerking is heel belangrijk. Niet alleen is het aan de ondernemingen die zelf actief zijn, in het betalingsverkeer om natuurlijk de beste security die ze kunnen vinden te hebben, maar ook samenwerkingen met anderen, inlichtingen over methodieken en met politie en justitie voor opsporing en vervolging.

 


Ik denk dat er heel veel mobiele dingen aankomen, 24-uur beschikbaarheid, en als risico dat we cybercrime krijgen. Daar moeten we ons op voorbereiden.

 

Verwacht u dat dat op een Europees niveau gebeurt?

Dat moet op een Europees niveau gebeuren, vandaag heb ik ook een afspraak bij de Europol. Waar de Europese bankenfederatie een memorandum of understanding mee heeft ondertekend, juist over cybercrime en betalingsverkeer.

Hoe verwacht u dat mobiel betalen in Nederland eruit gaat zien?

Nou, we hebben in Zweden het “Swiss-systeem”, en dat is gewoon twee burgers die twee telefoons op elkaar leggen, en betaald is er. Ik ben enorm optimistisch over de innovatie en de interessante methodes die nu ontwikkeld worden, dus dit soort methodes gaan we allemaal zien.

Nu zijn we op het congres voor de toekomst van betalingsverkeer, wat is het nut nou van zo’n congres?

Nut van het congres is dat alle specialisten samen met detailhandels, samen met experts bij elkaar zijn, en discussiëren, want betalingsverkeer is innovatie, maar het is ook standaardisatie, en afspraken met regelgevers. Als je wil innoveren, maar de regelgeving is niet goed, dan werkt het nog steeds niet.

Dus, u verwacht dat het echt iets oplevert?

Ja, het levert elk jaar iets op en het is elk jaar weer en het is elk jaar weer inspirerend.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Toekomst van het Betalingsverkeer event website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024