Interview met Arjan Bol

In de aanloop naar het congres Toekomst van het betalingsverkeer 2016 publiceren we interviews met de topsprekers van de afgelopen editie. Kom er achter hoe Arjan Bol denkt over de toekomst van het betalingsverkeer.

[youtube width=”560″ height=”315″ video_id=”7hX6eEz-FcE” style=”no-style” position=”middle”]

 

Transcript

Wat is uw verwachting voor de toekomst van het betalingsverkeer?

Nou, ik denk dat heel veel trends en ontwikkelingen die we vandaag de dag al zien, die gaan zich de komende jaren doorzetten. Zowel aan de consumentenkant als aan de winkelierskant, en ik denk hoe de toekomst er echt precies uit gaat zien, dat weet niemand, maar dat die anders zou zijn dan hoe het er nu uitziet, dat weet ik wel zeker.

 


Je kan vandaag de dag nooit stilzitten, dus we zullen altijd scherp, innovatief en vernieuwend moeten blijven om die goeie positie die we nu hebben, te kunnen behouden en wellicht zelfs uit te breiden.

 

Komen er nieuwe spelers op de markt verwacht u?

Ja en nee, ik verwacht enerzijds dat traditionele partijen zoals banken, maar ook partijen als Mastercard een hele belangrijke rol blijven spelen in het betalingsverkeer. In Nederland en internationaal. Daarnaast denk ik dat er een aantal nieuwe spelers komen die ook bepaalde onderdelen van het betalingsverkeer kunnen gaan invullen.

Verwacht u dat de positie van Mastercard in gevaar is?

Ik denk dat wij als Mastercard in Nederland, maar ook wereldwijd een hele goeie positie hebben, uitgangspositie. Maar ja, je kan volgens mij vandaag de dag nooit stilzitten, dus we zullen altijd scherp, innovatief en vernieuwend moeten blijven, om die goeie positie die we nu hebben, te kunnen behouden en wellicht zelfs uit te breiden.

Hier op het congres toekomst van betalingsverkeer zijn heel veel verschillende   spelers, wat leren jullie van elkaar?

Nou, ik denk omdat dat de betaalketen uit zoveel verschillende partijen bestaat, is het sowieso goed om elkaar te leren kennen. En meeste mensen kent elkaar wel, tegelijkertijd op zo’n dag als vandaag, hoor je net even een andere invalshoek, waardoor je wellicht zelf ook tot nieuwe inzichten kan komen. Dus, ik denk dat heeft sowieso toegevoegde waarde vanuit sociaal optiek, maar ook vanuit kennis en inzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Toekomst van het Betalingsverkeer event website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024