Interview met Bart Combée

In de aanloop naar het congres Toekomst van het betalingsverkeer 2016 publiceren we interviews met de topsprekers van de afgelopen editie. Kom er achter hoe Bart Combée denkt over de toekomst van het betalingsverkeer.

[youtube width=”560″ height=”315″ video_id=”l68n55buu28″ style=”no-style” position=”middle”]

 

Transcript

Wat ziet u als de toekomst voor het betalingsverkeer?

Naar de toekomst kijken is altijd een beetje een hachelijke zaak, maar daarom is het juist leuk om naar een congres als dit te zijn waar je ontzettend veel innovaties ziet langskomen. En voor consument is het een beetje als stromend water, hè? Dat hoort het gewoon te doen, pas als het niet doet, dan word je boos. Maar, tegelijkertijd is er heel veel bereidheid bij consumenten om nieuwe ontwikkelingen te omarmen. Nederlandse consumenten zijn digitaal enorm actief, maar welke precies gaan winnen, dat weet natuurlijk bijna niemand. En ik hoop dat we met een congres als dit, daar een klein lichtje op werpen.

 


“Ik denk dat er andere partijen toe gaan treden, dus ook niet-bancaire partijen, die kunnen wel eens voor een heel interessante dynamiek gaan zorgen.”

 

Wat denkt u dat het met de markt doet, al die nieuwe innovaties en de rol van de banken?

Die innovaties liggen eigenlijk in de toekomst. Als je terugkijkt naar de afgelopen paar jaar, valt het wel mee met die innovaties, maar er ligt veel in het verschiet. Ik denk dat er andere partijen toe gaan treden, dus ook niet-bancaire partijen, die kunnen wel eens voor een heel interessante dynamiek gaan zorgen.

Denkt u dat de consument er beter van wordt?

Uiteindelijk voor marktdynamiek wordt de consument altijd beter en voor innovatie worden ze ook beter, maar het zal zeker zo zijn, dat sommige innovaties helemaal niet succesvol zijn, en anderen misschien onverwacht fantastisch succesvol. Dat maakt het natuurlijk interessant om over te debatteren.

Het kan zijn dat een toonbank met 5 apparaten vol komt te staan. Is dat uw wens?

Consumenten willen natuurlijk aan de ene kant flexibel zijn in de apparaten die ze gebruiken.Soms doe je het online of onderweg en de volgende keer wil je het misschien thuis doen. Het kan best zijn dat na een tijdje juist weer een trend komt om het simpeler te doen en dat iedereen bijvoorbeeld alles op zijn telefoon doet.

Wat heeft u nu echt geleerd op dit congres vandaag?

Ik heb vandaag denk ik vooral een mooi overzicht gekregen van allerlei ontwikkelingen die er zijn. Soms zijn dat echt marktinnovaties, soms zijn het ook wel technischere dingen die aan de achterkant spelen. Daarnaast hoor ik het becommentariëren van elkaar, dus dat is zeker interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Toekomst van het Betalingsverkeer event website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024